About Lilla Nacka

Vår förskola har fem små barngrupper. Grundskolan har en förskoleklass och årskurserna 1-3. Till hösten startar åk 4. Vi kommer att bedriva undervisning tom åk 6. Vårt fritidshem är öppet för alla barn. Lilla Nacka är en verksamhet med hög kvalitet och goda resultat. En skola i framkant.
ALLMÄNT

I förskolan går lek och lärande hand i hand. Engagerad personal och små barngrupper. Vi bryr oss lite extra och utöver det vanliga.

Vår grundskola är en liten verksamhet med hög kvalitet där varje barn får stimulans och möjlighet att utvecklas i sin takt, efter sina förutsättningar.

Massor med kärlek, trygghet och omsorg. Ordning och reda. Hög prioritet på alla barns lärande och utveckling. Dagarna innehåller lek och aktiviteter både ute och inne, varvat med samlingar eller lektioner. En del av vårt arbete med barnen sker i projektform, alltid utifrån läroplanernas mål i och i samspel med barnens intresse och behov. Kreativitet tar stor plats och vi arbetar självklart med barnens digitala kompetens och använder IT-verktyg.

ANSÖKAN och INSKOLNING

Ansökan till förskolan sker via kommunens hemsida, Nacka24. Vi tar in barn löpnade under året. Förskolan har tredagars-inskolning för de yngsta och det innebär att man som förälder är med sitt barn under de tre första dagarna på förskolan.

SKOLSTART

Ansökan om plats i vår grundskola sker via kommunens hemsida, Nacka24.

våra LOKALER

Våra lokaler är fräscha, ljusa och rymliga. Ändamålsenliga och utformade efter dagens kunskap och forskning om lärande. Det finns rum för samling och lektioner, kemikök, ateljé, biorum, musik/rörelserum, bibliotek och ateljé. Vi har en underbar gård att leka och undervisa på.
Bildspel

LÄGE

Vi har nära till det mesta – naturområden, sporthallar, simhallar, lekparker, och affärer. Det är lätt att ta sig till Lilla Nacka, då vi finns i “hjärtat av Nacka” och har tillgång till mycket bra kommunikationer.

ÖPPET

Våra öppettider är kl 7 till kl 17.30. Vi tar in barn kontinuerligt under året. Vi anpassar oss efter föräldrars önskemål och behov. Vi har flexibla skollov. Våra skoldagar börjar kl nio.

MAT

Frukost, mellanmål och lunch serveras. Även skolbarnen kan äta frukost. Vi uppskattas för våra “hotellfrukostar”. Lunch levereras från www.matproduktion.se. Förstklassiga råvaror används och nybakat bröd varje dag.

UPPLÄGG

Massor med kärlek, trygghet och omsorg. Ordning och reda. Hög prioritet på alla barns lärande och utveckling. Dagarna innehåller lek och aktiviteter både ute och inne, varvat med samlingar eller lektioner.

En del av vårt arbete med barnen sker i projektform, alltid utifrån läroplanernas mål i och i samspel med barnens intresse och behov. Kreativitet tar stor plats och vi arbetar med IT verktyg som datorer, telefoner och paddor.

Vår förskola är en verksamhet där läroplanen genomsyrar allt vi gör. Lek och lärande går hand i hand. Engagerad personal och små barngrupper. Vi bryr oss lite extra och utöver det vanliga.

Vår grundskola är en liten verksamhet med hög kvalitet där varje barn får stimulans och möjlighet att utvecklas i sin takt efter sina förutsättningar.

ÖPPET

Våra öppettider är kl 7 till kl 17.30. Vi tar in barn kontinuerligt under året. Vi anpassar oss efter föräldrars önskemål och behov. Vi har flexibla skollov. Våra skoldagar börjar kl nio.

ÖPPET

Våra öppettider är kl 7 till kl 17.30. Vi tar in barn kontinuerligt under året. Vi anpassar oss efter föräldrars önskemål och behov. Vi har flexibla skollov. Våra skoldagar börjar kl nio.

VAD UTMÄRKER OSS?
Förhållningssättet

Serviceinriktade, flexibla och okomplicerade. Ett nära samarbete med barn och föräldrar.

Utbildning

Vi prioriterar barnens lärande. Man behöver aldrig vänta med sitt lärande hos oss. Under förskoletiden förbereder vi barnen väl för grundskolan. Grundskollärare samarbetar med förskollärare. Vår förskola och grundskola arbetar på liknande sätt och ofta följer pedagoger med barnen från förskola till grundskolan. Vi har samma lärare i förskoleklass som i lågstadiet. För barnens bästa

Utflykter och studiebesök

Fantastiska möjligheter finns till kultur-, natur- och sportupplevelser i Nacka och Stockholm. Det vill vi att barnen ska få ta del av. Därför gör vi många utflykter och studiebesök. Det blir en del av vårt sätt att arbeta mot läroplanernas mål. Vi står för alla kostnader vid utflykter och vi ordnar med alla matsäckar.

Sagt om oss

“En oas i Ektorp Centrum.”
“En hundraprocentig förskola.”
“Barnen lär sig mycket.”
“Finns ingen som prioriterar barnen som ni gör.”

LÄSÅRSDATA 2017/18
Hösttermin

21 aug skolstart (kl 9-15)
vecka 44 höstlov
22 dec höstterminens slutar

Vårtermin

9 jan start
vecka 9 sportlov
vecka 14 påsklov
13 juni skolavslutning